Projekat: Procena efikasnosti mehanizama za uključivanje Roma i Romkinja
17Jan2014

Pozivi za projekte za romska naselja

Misija Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji, koja sprovodi projekat “Tehnička podrška za inkluziju Roma”, oglašava dva javna poziva za angažovanje implementacionih partnera.

U cilju sprovođenja procene stanja romskih naselja u 20 pilot opština, u kojima će se kasnije izabrati po jedno naselje za koje će se pripremiti urbanistički planovi ili druga tehnička dokumentacija neophodna za njihovu dalju regularizaciju i legalizaciju, pozivaju se zainteresovane neprofitne organizacije (državne institucije, organizacije civilnog društva, UN agencije ili druge međunarodne organizacije) da svoje predloge projekta pošalju najkasnije do 5. februara 2014. godine u 12.00. Pun tekst oglasa dostupan je ovde.

Pored toga, u cilju daljeg unapređivanja životnih uslova Roma, Misija OEBS u Srbiji pruža tehničku podršku Ministarstvu građevinarstva i urbanizma u kreiranju Geografskog informacionog sistema (GIS) svih Romskih naselja u Srbiji. Misija OEBS u Srbiji zato poziva sve zainteresovane potencijalne implementacione partnere da pošalju svoje predloge za sprovođenje terenskog istraživanja svih Romskih naselja u Srbiji, najkasnije do 5. februara 2014. godine u 12.00. Pun tekst oglasa dostupan je ovde

euractiv.rs