Projekat: Romkinje i Romi u Srbiji: Koliko se osećaju bezbedni?
21Feb2014

Održan Seminar o primerima dobre prakse u oblasti zapošljavanja Roma i Romkinja 

Seminar o primerima dobre prakse u oblasti zapošljavanja Roma i Romkinja održan je 12. februara 2014. godine, u organizaciji Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva i Organizacije za bezbednost i saradnju u Evropi (OEBS).
Svrha Seminara je bila razmena uspešnih primera u oblasti zapošljavanja jedne od najosetljivijih grupa u Evropi i u Republici Srbiji. Osim toga, jedan od ključnih ciljeva je bila promocija postojećih praksi usmerenih ka izgradnji ljudskog kapitala i lokalnog razvoja kojima se podržava uključivanje Roma i Romkinja.
Kancelarija za inkluziju Roma, YUROM Centar, RIC, HELP i CARE pokazali su kako je najbolje iskoristiti postojeći ljudski kapital i resurse za privredni razvoj staviti u funkciju zapošljavanja Roma, i predstavili uspešne korisnike programa zapošljavanja.
Seminar o primerima dobre prakse u oblasti zapošljavanja Roma i RomkinjaSeminaru su prisustvovali predstavnici Saveta za unapređenje položaja Roma i sprovođenje Dekade uključivanja Roma, Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, Delegacije Evropske unije, organizacija civilnog društva, kao i predstavnici civilnog sektora Češke i akademske zajednice Španije, koji su prezentovali primere dobre prakse u oblasti zapošljavanja Roma u Evropi.
inkluzija.gov.rs