Projekat: Procena efikasnosti mehanizama za uključivanje Roma i Romkinja
25Feb2014

Ambasador SAD uručio priznanje Kancelariji

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji, Nj. E. Majkl D. Kirbi i Suzan Fric,  direktorka Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), uručili su u ponedeljak, 24. februara 2014. godine priznanje Kancelariji za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije povodom novog partnerstva između USAID-a i Republike Srbije. Priznanje je, u ime Kancelarije, primila njena direktorka, Ivana Ćirković. Priznanja su tom prilikom uručena i Nacionalnoj alijansi za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Orion Telekomu i DNA Advertisingu.
Novo partnerstvo između Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom kao službe Vlade Srbije i USAID- a sadržano je u Sporazumu o sprovođenju projekta podsticajnog okruženja za razvoj civilnog društva, koji su 14. februara 2014. godine u zgradi Vlade Srbije u ime ove dve institucije potpisale Ivana Ćirković i Suzan Fric. Svečanom potpisivanju Sporazuma prisustvovao je i ambasador SAD, Nj.E. Majkl D. Kirbi. Ovaj projekat, u ukupnom iznosu od 215 000 dolara, odobren je u skladu sa Sporazumom o pomoći između Vlade Srbije i SAD za bolje funkcionisanje državne uprave. Projekat će trajati 18 meseci.
Prilikom potpisivanja Sporazuma ambasador Kirbi je naglasio da ovaj sporazum predstavlja ilustraciju sve jačeg partnerstva Srbije i SAD, dok je Ćirković napomenula da Kancelarija radi na jačanju dijaloga institucija i civilnog društva, što je, po njenim rečima, jedan od glavnih elemenata participativne demokratije.
Svečana dodela priznanja upriličena je u rezidenciji američkog ambasadora.
civilnodrustvo.gov.rs