Projekat: Ranjive grupe i reforma sektora bezbednosti u Srbiji: studija slučaja LGBT
04Nov2013

Konferencija o javnim politikama  i poboljšanju kvaliteta života LGBT građana

U ponedeljak 4. novembra u Beogradu biće održana konferencija predstavnika organizacija civilnog društva pod nazivom “Podrška razvoju javnih politika u oblasti zaštite prava i poboljšanju kvaliteta života LGBT građana”. Na konferenciji će biti reči o pristupu pravdi i vladavini prava, bezbednosti, prevenciji nasilja i borbi protiv nasilja, zabrani diskriminacije, obrazovanju i socio-ekonomskoj stabilnosti, i LGBT kulturi i identitetu.

Među učesniicma i govornicima na Konferenciji biće predstavnici Foruma za etničke odnose, Labrisa – organizacije za lezbejska ljudska prava, Instituta društvenih nauka u Beogradu, Beogradskog centra za ljudska prava, Komiteta pravnika za ljudska prava – YUCOM, Centra za evroatlanske studije – CEAS, Civil Rights Defenders – CRD, Inicijative mladih za ljudska prava – YIHR, Gayten-LGBT, Optimist magazin, Festival Slobodna zona, i našeg Centra za istraživanje javnih politika.

Svetlana Đurđević Lukić će govoriti ispred Centra, u delu konferencije posvećenom bezbednosti, prevenciji nasilja i borbi protiv nasilja.

Centar je objavio publikaciju "LGBT populacija i reforma sektora bezbednosti u Republici Srbiji", koje se bavila stavovima LGBT populacije iz Beograda, Novog Sada i Niša o sopstvenoj bezbednosti i odnosu sa policijom i Vojskom. Istraživanje je obuhvatilo i razgovore sa predstavniicma ove dve institucije.

Publikaciju možete pogledati ovde.