Projekat: Romkinje i Romi u Srbiji: Koliko se osećaju bezbedni?
25Mar2014

Sastanak UO projekta Program stažiranja za mlade – pripadnike manjina u državnim institucijama u Srbiji

Sastanak Upravnog odbora projekta Program stažiranja za mlade – pripadnike manjina u državnim institucijama u SrbijiU prostorijama Kancelarije za ljudska i manjinska prava , u utorak, 25. marta 2014. godine održan je II sastanak Upravnog odbora projekta „Program stažiranja za mlade – pripadnike manjina u državnim institucijama u Srbiji“. Sastanku su pored direktorke Kancelarije, Suzane Paunović prisustvovali Dominik Hajdn – Brajtvajt iz Ambasade Velike Britanije, Aleksandra Kalinić,  iz Ambasade Kraljevine Holandije, Danijela Janković iz Kancelarije za ljudska i manjinska prava  i članovi projektnog tima – Marija Marić, Olga Milosavljević i Vuk Vukadinović.

images/Grupna.jpgOvom prilikom predstavljene su aktivnosti sprovedene u prethodnom periodu - radionice, posete državnim institucijama, kao i prisustvo kulturnim i umetničkim događajima u Beogradu i Novom Sadu. Istaknut je značaj realizacije svih aktivnosti, sa posebnim naglaskom na one koje doprinose uključivanju stažista u javni život.

Razgovarano je o aktivnostima koje prethode finalizaciji projekta, pripremama za naredni ciklus, elementima Programa koje je potrebno unaprediti ili izmeniti, od samog procesa selekcije, preko upoznavanja stažista sa obavezama koje ih očekuju u toku trajanja stažiranja, do same evaluacije i finalizacije projekta.

ljudskaprava.gov.rs