Projekat: Romkinje i Romi u Srbiji: Koliko se osećaju bezbedni?
16Apr2014

Održana radionica „Javni nastup“ u okviru Programa stažiranja

Održana radionica „Javni nastup“  u okviru Programa stažiranjaZa stažiste „Programa stažiranja za mlade - pripadnike manjina u državnim institucijama u Srbiji“, u sredu, 16. aprila 2014. godine Kancelarija za ljudska i manjinska prava, organizovala je  radionicu na temu ”Javni nastup”.
U uvodnom delu Nataša Mihailović, novinarka i jedna od urednica na javnom servisu, kroz interaktivan rad upoznala je stažiste sa osnovnim elementima javnog nastupa.
Održana radionica „Javni nastup“  u okviru Programa stažiranjaU nastavku radionice učesnici su se bavili pitanjima pripreme za javni nastup u zavisnosti od medija i žanra, tehnikama premošćavanja i preusmeravanja, pravilnom upotrebom glasa i dikcije kao i upotrebom verbalne i neverbalne komunikacije.
Održana radionica „Javni nastup“  u okviru Programa stažiranjaU delu koji je bio posvećen veštinama javnog nastupa stažistima je prezentovano kako da im javni nastup bude što uspešniji kako u vidu izjave tako i u vidu intervjua, emisije i konferencije, kako da prevaziđu strah od publike i kamere i potpuno sigurni u sebe istupe pred širokim auditorijumom.

ljudskaprava.gov.rs