Projekat: Ranjive grupe i reforma sektora bezbednosti u Srbiji: studija slučaja LGBT
13May2014

Poziv za učešće na treningu "Politički angažman LGBT osoba na Balkanu" maj– novembar 2014. godine 

U toku je poziv za prijave za učešće na treninzima "Politički angažman LGBT osoba na Balkanu". Treninzi uključuju šest vikend-sesija koje će se održavati u Srbiji od maja do novembra 2014. godine. 
Treninzi su osmišljeni da obezbede neophodna znanja LGBT (lezbejke, gej, biseksualne i trans) osobama koje žele da učestvuju u demokratskim procesima da se uključe u rad poli čkih stranaka i da zauzmu javne unkcije Treninzi će obezbedi sveobuhvatnu, nestranačku obuku za buduće kandidate/kinje osobe angažovane u kampanji, kao i za lidere/ke u zajednici. est vikend- sesija će se sastojati od teorijskih predavanja, rada u grupama i radionica. Učesnici/ce će steći potrebne veštine i znanja koje će im značiti pri ormiranju strategija za postizanje krajnjeg cilja- da postanu efikasni lideri/ke koji su u stanju da zastupaju interese zajednice i budu dobri predstavnici/ce svoje zajednice u okviru demokratskih procesa. 
Jačanje kapaciteta LGBT lidera/ki za uključivanje u demokratske procese svojih zemalja je od suštinskog značaja za napredovanje ka obezbeđivanju pune ravnopravnosti svih građana Prisustvo autovanih LGBT političara/ki i izabranih zvaničnika/ca omogućiće usvajanje mera za pos zanje pravne jednakosti za sve građane Autovani LGBT lideri/ke će imati dvostruki edukativni uticaj na populaciju - oni će doprineti tome da se podigne svest unutar državnih institucija na taj način što će prikazati “ljudsko lice” LGBT osoba dok će istovremeno predstavljati pozitivan uzor na koji će moći da se ugledaju druge LGBT osobe. 
Trening realizuju: Labris - organizacija za lezbejska ljudska prava (Labris), Gej i lezbejski Viktori institut-(Viktori) i Nacionalni demokratski institut (NDI), u saradnji sa Hajnrih Bel fondacijom, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Astrea lezbejske fondacije za pravdu. 
Detaljnije o treningu možete pročitati ovde.
ljudskaprava.gov.rs