Projekat: Istraživanje o zadovoljstvu porodičnim životom u Srbiji
20May2014

Prikupljanje igračaka i edukativnog materijala za evakuisane mališane 

Deci i roditeljima smeštenim u prihvatne centre osim pomoći u hrani i odeći potrebna je i psihosocijalna pomoć i podrška.Visoko stresna situacija deluje i na roditelje i decu. U toku je formiranje timova za pružanje psihosocijalne pomoci deci i majkama i kutaka za decu u okviru prihvatnih centara koji će biti opremljeni igračkama, knjigama i drugim sadržajima i materijalima za igru, a u okviru kojih će sa decom raditi iskusni volonteri kojima će koordinirati UNICEF i CIP – Centar za interaktivnu pedagogiju. Volonteri će imati oznake ili majice UNICEF-a tako da budu lakše prepoznatljivi i dostupni.
Udruženje RODITELJ će koordinirati prikupljanjem igračaka i edukativnih materijala koji će biti distribuirani po prihvatnim centrima za decu i opremu dečjih kutaka, a apeluje na vas da ukoliko ste u mogućnosti donirate igračke, knjige i edukativne materijale i moli vas da sortirate igračke ukoliko je moguće.
Takođe možete doneti i sredstva za suvo pranje ruku i dezinfekciju (asepsol i vlažne maramice).
U ovom trenutku postoje dva punkta za prikupljanje igračaka:
U ZEMUNU: prostorije Udruženja RODITELJ, Glavna 18 TC Zemunikum lokal 44,
telefon je 3165/375 najbolje je da prvo nazovete kancelariju.
NA ZVEZDARI: Udruženje „Mali Princ“ – Centar mesne zajednice Mirijevo, Mirijevski venac 18-20, kontakt telefon: 061/11-11-919
Udruženje RODITELJ prima samo igračke, knjige i edukativne materijale, a ukoliko želite da donirate odeću ili opremu za bebe kontaktirajte gradski štab Crvenog Krsta na telefon 011 2655 251 pa će vas oni usmeriti u odgovarajući prihvatni centar.
Pod igračkama i edukativnim materijalima podrazumevaju se sledeće stvari:
- Igračke za decu (NIKAKO PLIŠANE)
- Knjige za decu – od slikovnica za najmlađe do većih knjiga za stariju decu.
- Bojanke, olovke, bojice, flomasteri
- Beli papir za crtanje, hamer papir
- Lepak za papir, kolaž papir, kartoni u boji
- Vlažne maramice
roditelj.org