Projekat: Ranjive grupe i reforma sektora bezbednosti u Srbiji: studija slučaja LGBT
18Sep2014

Regionalna konferencija o pravima LGBT u Beogradu

Asocijacija za seksualno i reproduktivno zdravlje Srbije (SRH Srbija) organizovaće ove godine u Beogradu prvu regionalnu konferenciju posvećenu pravima LGBT.

Kako se navodi u saopštenju SRH Srbija konferencija "Queering human rights", koja se održava od 29. septembra do prvog oktobra, organizuje se u dogovoru sa organizacijom Beogradske nedelje ponosa.

Konferencija će se baviti pitanjima s kojima se LGBT populacija u regionu susreće, poput stigmatizacije unutar nje, otkrivanje seksualne orijentacije (autiranje), odnos sa tradicijom i crkvom. Na konferenciji će govoriti, kako je najavljeno, brojni srpski i balkanski LGBT aktivisti, pripadnici akademske zajednice i institucija, kao što su Boban Stojanović, Jelisaveta Blagojević i Marinika Tepić.

SRH SRbija osnovana je 2002 i cilj joj je kreiranje okruženja oslobođenog diskriminacije, naklonjenog rodnoj jednakosti i mogućnosti izbora, a u kojem će mladi moći da se razvijaju, napreduju i donose informisane odluke u pogledu različitih aspekata života, uključujući seksualno i reproduktivno zdravlje.

B92