Projekat: Romkinje i Romi u Srbiji: Koliko se osećaju bezbedni?
29Nov2013

Praxis objavio izveštaj „Doprinos socijalnoj inkluziji i borbi protiv diskriminacije  marginalizovane populacije u Srbiji“

Praxis je objavio izveštaj „Doprinos socijalnoj inkluziji i borbi protiv  diskriminacije marginalizovane populacije u Srbiji“ u okviru istoimenog  projekta koji je sprovodio u saradnji sa organizacijama Edukativni centar  Roma iz Subotice i Osvit iz Niša, u periodu od decembra 2010. do novembra  2013. godine, uz finansijsku podršku  Ministarstva inostranih poslova  Kraljevine Norveške.
Izveštaj predstavlja ostvarene rezultate i postignut napredak, ali i preostale  probleme u oblasti ostvarivanja prava na pravni subjektivitet, socijalnu i  zdravstvenu zaštitu, obrazovanje, rad i zapošljavanje i prava na adekvatno  stanovanje. Podaci korišćeni u izveštaju rezultat su istraživanja Praxisa,  baziranog na kombinovanoj metodologiji koja je podrazumevala analizu  zakonskog okvira, studije slučajeva, anketu i fokus grupe sa pripadnicima  romske populacije, kao i intervjue sa predstavnicima relevantnih organa i  institucija. Rezultati istraživanja nemaju nameru da precizno predstave  populaciju, već da ilustruju razmeru problema sa kojima se pripadnici  romske nacionalne manjine svakodnevno suočavaju.
Preuzmite izveštaj Doprinos socijalnoj inkluziji i borbi protiv diskriminacije  marginalizovane populacije u Srbiji
izvor: praxis.org.rs