Projekat: Formalne i neformalne mreže u ruralnim oblastima
03Mar2015

Vlada usvojila Uredbu o utvrđivanju programa izvođenja radova na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta za 2015. godinu

Vlada Republike Srbije je prošle nedelje na predlog Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine usvojila Uredbu o utvrđivanju programa izvođenja radova na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta za 2015. godinu.

 

Ovom uredbom utvrđuje se Program za 2015. godinu, na osnovu kog će se izvršiti radovi na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta, odnosno nova investiciona i druga ulaganja, a u iznosu od 1.417.536.000 dinara. Ona obuhvataju između ostalog i kontrolu plodnosti obradivog poljoprivrednog zemljišta, poboljšanje hemijskih i bioloških svojstava obradivog poljoprivrednog zemljišta, komasaciju, uređenje (revitalizacija) poljskih puteva i nabavku nove opreme za navodnjavanje.

 

Programom izvođenja radova na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta za ovu godinu, planirana su finansijska sredstva za uređenje (revitalizacija) poljskih puteva u iznosu od 357.000.000 dinara kao i 117.000.000 dinara za nabavku nove opreme za navodnjavanje.

 

Uprava za poljoprivredno zemljište raspisaće konkurs kojim će se bliže utvrditi dokumentacija koju je potrebno podneti uz prijavu kao i ostali kriterijumi za ostvarivanje prava na korišćenje sredstva.

 

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine