Projekat: Romkinje i Romi u Srbiji: Koliko se osećaju bezbedni?
20Oct2013

Predstavljena knjiga ''GRUBB Stories'' grupe mladih Roma

Knjiga ''GRUBB Stories'' koju je napisala i ilustrovala grupa mladih Roma, predstavljena je 20. oktobra u galeriji ''Ozon''.  GRUBB fondacija (Gipsy Roma Urban Balkan Beats ) ima za cilj obrazovanje mladih Roma kroz umetničke i edukativne programe u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. Ovo je prva knjiga koju su napisali mladi Romi, a njena promocija dopunjena je izložbom fotografija nastalih u okviru projekta “OkO grada” koje su autorsko delo mladih Roma, kao i njihovim muzičkim nastupom.

U nastavnim centrima fondacije GRUBB veruju da je rušenje granica između obrazovanja, umetnosti, zabave i rada pokretačka snaga društvene integracije. Zbog toga je fondacija, za pomoć zamolila renomiranu britansku organizaciju ''Prva priča'' u realizaciji programa kreativnog pisanja, da svojim doprinosom upotpuni programe koje već vode u Beogradu, Nišu i Novom Sadu - muzičke, plesne, kreativne, fotografske i video radionice.

- Ponosni smo na naše učenike i njihova postignuća i stoga smatramo izuzetno važnim da im pružimo ohrabrenje kako bi prikazali svoj talenat. Glas mladog čoveka treba da se čuje jasno i glasno. Oni su naša budućnost - navedeno je u saopštenju.

Više informacija na www.grubmusic.com

Izvor: SIPRU