Projekat: Inkluzija Romkinja i Roma u sektor bezbednosti
24Mar2015

Održan trening u Kraljevu

Preko 30 mladih Romkinja i Roma iz ‪Kraljeva i, okolnih gradova i opština učestvovalo je danas na četvrtoj po redu radionici za zainteresovane za upis na osnovnu policijsku obuku.

Ključni cilj projekta Inkluzija Romkinja i Roma u sektor bezbednosti: Ka većoj prolaznosti na osnovnu policijsku obuku” je povećanje zastupljenosti pripadnica i pripadnika romske populacije u policiji, kako bi se ojačalo poverenje ove populacije u rad MUP, bezbednost ove populacije, i povećao stepen zaposlenosti mladih Romkinja i Roma.
 
Projekat „Inkluzija Romkinja i Roma u sektor bezbednosti” Centar za istraživanje javnih politika sprovodi kao partner Policijske Asocijacije „Evropski policajci romske nacionalnosti”. Projekat podržava Kancelarija za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije, u sklopu svog programa za unapređenje položaja i statusa romske populacije u Srbiji.Prema projektu obuka kandidata romske nacionalnosti za prijemni ispit je besplatna. Kako bi se omogućila što veća geografska pokrivenost projekta, osim u Boru jednodnevne radionice su održane još u Beogradu, Nišu, Kraljevu, Novom Sadu i Pirotu. Trening su medijski propratili:TV Pink, RTKV, TV Melos i KTV.