Projekat: Romkinje i Romi u Srbiji: Koliko se osećaju bezbedni?
09Apr2015

Poziv Romima i Romkinjama na podnošenje prijava za stažiranje u stručnoj službi Poverenika za zaštitu ravnopravnosti Republike Srbije. (Rok: 28.4.2015.)

Poverenik za zaštitu ravnopravnosti i Evropski Centar za prava Roma (ERRC) pozivaju Rome i Romkinje na podnošenje prijava za stažiranje u stručnoj službi Poverenika za zaštitu ravnopravnosti Republike Srbije.

Dve osobe će biti primljene na stažiranje u trajanju od šest meseci, koje će se obavljati u prostorijama Poverenika za zaštitu ravnopravnosti u Beogradu (Beogradska br. 70) i u Regionalnoj kancelariji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti u Novom Pazaru (Kosančićeva bb). Za stažiste i stažistkinje obezbeđena je nadoknada.

Osnovni cilj Programa stažiranja je da obezbedi Romima i Romkinjama neposredno iskustvo u radu u nezavisnoj instituciji, specijalizovanoj za prevenciju i zaštitu od diskriminacije i unapređivanje ravnopravnosti.  Pored toga,  ciljevi programa su i osnaživanje pripadnika i pripadnica romske nacionalne manjine kroz upoznavanje da radom i  funkcionisanjem Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, sticanje  praktičnog iskustva i znanja kroz svakodnevni rad u Povereniku za zaštitu ravnopravnosti, produbljivanje znanja o različitim aspektima politika ravnopravnosti koje su usmerene na  inkluziju romske zajednice, podizanje svesti o neophodnosti uključivanja svih manjinskih grupa u  rad organa javne vlasti  i  praktična primena  znanja i veština stečenih tokom studiranja i/ili prethodnog radnog iskustva.

Profil stažista/kinja:

Da je pripadnik/ca romske nacionalne manjine;
Državljanstvo  Republike Srbije;
Završen pravni fakultet;
Iskustvo  u oblasti ljudskih i romskih prava; poželjno iskustvo u životu i radu u romskoj  zajednici;
Sposobnost rada u  multikulturalnoj sredini;
Dobre organizacione i komunikacione sposobnosti, posvećenost i entuzijazam;
Fleksibilnost i sposobnost za samostalan i timski rad;
Poznavanje Microsoft Office paketa.
Zainteresovani kandidati i kandidatkinje treba da dostave dokumenta kojima dokazuju ispunjenost uslova. Potrebno je dostaviti overenu fotokopiju diplome pravnog fakulteta i dokaz o državljanstvu Republike Srbije. Pored toga, neophodno je dostaviti:

Biografiju (CV)
Pismo zainteresovanosti
Samo potpune prijave biće uzete u obzir. Prijave treba poslati na: aleksandar.vrcd@gmail.com ili VRCD Romaversitas program, Zmaj Jovina 14a, 21000 Novi Sad.

Rok za dostavljanje prijava je 28. april 2015. godine.

Više informacija o pozivu potražite na: ravnopravnost.gov.rs.