11Dec2013

Novinarka Žužana Serenčeš dobitnica nagrade "Ličnost godine"misije OEBS u Srbiji

Novinarka Žužana Serenčeš primila je nagradu “Ličnost godine” Misije OEBS-a u Srbiji za 2013.godinu, za doprinos u oblasti slobode izražavanja i demokratskog dijaloga, na svečanosti koja je održana 11. decembra u Beogradu. Nagrada, koja se dodeljuje po osmi put, odaje priznanje građanima Srbije koji su svojim radom doprineli unapređivanju vrednosti za koje se zalaže OEBS.

“Rad Žužane Serenčeš oličava vrednosti koje želimo da istaknemo ove godine, a to su demokratski dijalog, sloboda izražavanja i poštovanje prava nacionalnih manjina,” izjavio je ambasador Peter Burkhard, šef Misije OEBS-a u Srbiji.“Njena predanost i istrajan novinarski rad na srpskom i mađarskom jeziku najbolje odražavaju ove vrednosti.”

Profesionalna novinarka od 1977. godine, Serenčeš je trajno posvećena humanizmu, pravdi, jednakosti i toleranciji, i visoko poštuje novinarsku etiku, istakao je Burkhard. Tokom cele karijere ona se odlučno zalaže za slobodu informisanja na manjinskim jezicima, dodao je ambasador.

Serenčeš je članica Izvršnog odbora Nezavisnog udruženja novinara Vojvodine, a njeno profesionalno iskustvo obuhvata istraživanja u oblasti medija, analize i obuke.

Izvor: Misija OEBS-a u Srbiji