Projekat: Formalne i neformalne mreže u ruralnim oblastima
28Jun2015

Radionica o pisanju predloga praktične politike za istraživače uključene u projekte RRPP

 

U okviru Policy Bridging Initiative (PBI), Katarina Staronova, Lucian Ciolan i Eoin Ioung iz International Centre for Policy Advocacy (ICPA), održali su trodnevnu radionicu za RRPP istraživače koji su trenutno uključeni u razvojni program PBI.

 

Obuka je održana 25-27. juna 2015. u Beogradu i okupila je 20 učesnika iz 11 projekata koje finansira RRPP.

 

Članica tima CENTRA na projektu „Uticaj socio-ekonomske strukture ruralnog stanovništva na uspeh politike ruralnog razvoja” i asistent na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Ružica Papić, takođe je učestvovala u ovoj radionici.

 

Radionica je bila fokusirana na pružanje podrške RRPP istraživačima da razvijaju argumentaciju zasnovanu na dokazima i kvalitetne predloge praktične politike kao solidnu osnovu za zagovaranje politike.


Tri glavne komponente radionice su bili:

  •     Predlog praktične politike kao sredstvo za donošenje odluka;
  •     Strukturiranje i razvijanje doslednog predloga praktične politike;
  •     Evaluacija opcija kroz proces analize politike.

 


Tokom interaktivnih sesija učesnici su imali priliku da izvrše analizu realnih primera studija i predloga politike, kako bi stekli uvid kako autori politika i zagovornici pristupili izazovu u realnim situacijama. Izgradnjom matrica ishoda učesnici su razgovarali o mogućnostima da primene određene elemente procene zasnovane na dokazima na svoje projekte.

 

RRPP