Projekat: Mladi i demokratska kontrola sektora bezbednosti
10Nov2015

Konferencija “Lokalni saveti za bezbednost”

Misija OEBS u Srbiji, Ministarstvo unutrašnjih poslova i asocijacija Stalna Konferencija Gradova i Opština organizovali su konferenciju “Lokalni saveti za bezbednost” u Sava Centru 10. novembra.  

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović pozvao je predstavnike gradova i opština da u saradnji sa policijom osnuju lokalne savete za bezbednost i podsetio učesnike da je prošle godine usvojen akcioni plan za primenu Strategije policije u zajednici.  Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički istakla je da bi stvaranje saveta za lokalnu bezbednost bilo od značaja za prepoznavanje i rešavanje problema sa kojima se suočavaju pripadnici lokalne zajednice. Šef Misije OEBS-a u Srbiji ambasador Peter Burkhard naglasio je da bezbednost u zajednici ne može biti odgovornost jedne institucije, već je neophodno učešće svih aktera u tom smislu. Predsednik SKGO Zoran Perišić ukazao je da je svrha policije u zajednici unapređenje bezbednosti građana.

CENTAR ima ekspertizu u oblasti saradnje sa lokalnim akterima bezbednosti i u proceni uspešnosti koncepta policije u zajednici.

Izvor : Ministarstvo unutrašnjih poslova