Projekat: Lokalna bezbednost i uloga narodnih poslanika/ca
14Feb2017

Da li i kako migrantska kriza utiče na bezbednost građana/ki Subotice?

Jelena Šapić i Filip Stojanović, članovi CENTRA, su u ponedeljak, 13. februara 2017, održali dva sastanka sa predstavnicima lokalne samouprave i civilnog sektora. Oni su razgovarali o lokalnoj bezbednosti i uticaju migrantske krize na bezbednosnu dinamiku u Subotici. Ova dva sastanka su održana uz podršku Kancelarije za mlade grada Subotice. 
 

Na osnovu podataka prikupljenim kroz sastanke, istraživački tim će pripremiti policy brief o ovim temama koji će biti predstavljen na panel diskusiji u martu ili aprilu 2017. godine. Panel diskusiji će prisustvovati narodni poslanici sa prebivalištem u Subotici, učesnici sastanaka i predstavnici Misije OEBS u Srbiji. 

Ove aktivnosti se održavaju u okviru projekta ,,Lokalna bezbednost i narodni poslanici/e" koji predstavlja nastavak Centrovog projekta iz 2015. godine o bezbednosti mladih. Novina ovogodišnjeg istraživanja je raznolikost tema - pored bezbednosti mladih (Novi Pazar), Centar se ove godine bavi i migrantstkom krizom i rodno-zasnovanim nasiljem (Kraljevo). Projekat je pordržan od strane Odeljenja za demokratizaciju Misije OEBS u Srbiji.