Projekat: Lokalna bezbednost i uloga narodnih poslanika/ca
17Mar2017

U ponedeljak panel diskusija o migrantskoj krizi u Subotici

Centar za istraživanje javnih politika uz logističku podršku Kancelarije za mlade grada Subotice organizovaće panel diskusiju o migrantskoj krizi u Subotici u ponedeljak 20.03.2017. u Plavoj sali Gradske kuće grada Subotice sa početkom u 13 časova.

Tom prilikom biće predstavljeni rezultati istraživanja ,,Uticaj migrantske krize na lokalnu bezbednost građana i građanki Subotice". Istraživanje je deo projekta ,,Lokalna bezbednost i uloga narodnih poslanika/ca" koje sprovodimo uz podršku Odeljenja za demokratizaciju Misije OEBS u Srbiji. Aktivnosti koje će Centrov tim sprovesti tokom ovog projekta, doprineće jačanju saradnje između državnih institucija i organizacija civilnog društva. Saradnja između ovih aktera odnosi se na identifikovanje glavnih rizika po ljudsku bezbednost na lokalnom nivou i trebalo bi da doprinese jačanju horizontalne i vertikalne saradnje u oblasti demokratske kontrole sektora bezbednosti kako na lokalnom tako i na centralnom nivou. Cilj projekta je uspostavljanje direktne komunikacije između predstavnika lokalne vlasti i narodnih poslanika/ca, što treba da doprinese jačanju poverenja u institucije i pozitivno utiče na reformu sektora bezbednosti.

Na panel diskusiji će učestvovati narodni poslanici sa prebivalištem u Subotici, predstavnici lokalne samouprave, civilnog društva i mediji. Pratite CENTAR na društvenim mrežama za više informacija o panel diskusiji.