Projekat: Građani na straži: Učešće javnosti i lokalizacija sektora bezbednosti
21Dec2017

Istraživač Centra Filip Stojanović učestvovao je na konferenciji o bezbednosti mladih

Istraživač Centra Filip Stojanović učestvovao je na konferenciji Bezbednost mladih u Srbiji koju je organizovala Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) 21. decembra 2017. godine u Hotelu 88 Rooms u Beogradu.

U okviru panela Modeli i instrumenti za unapređenje bezbednosti mladih – kako funkcionišu postojeći i ima li prostora za razvijanje novih? Filip je predstavio razultate i nalaze Centrovih istraživanja o načinima saradnje institucija i civilnog sektora kroz lokalne savete za bezbednost i savete mesnih zajednica kao mehanizmima koji direktno doprinose unapređivanju lokalne bezbednosti. Takođe, predstavljeni su i nalazi istraživanja o učešću narodnih poslanika koji dolaze iz lokalnih zajednica u kreiranju i doprinosu lokalnoj bezbednosti, kao i prepreke, izazovi i preporuke za unapređivanje postojećih ad hoc modela saradnje.

Pored Filipa, na panelu je učestovala i dr Danijela Spasić, Branko Birač iz Centra E8 i Duško Krstić iz Kancelarije za mlade opštine Obrenovac. Moderatorka panela bila je Marina Tadić.

Više o Centrovim istraživanjima koji se bave lokalnom bezbednošću možete pogledati na sajtu lokalnabezbednost.publicpolicy.rs