Projekat: Budućnost rada, budućnost je sada!
01Nov2018

Mediji o konferenciji "Budućnost rada - budućnost je sada"

Šta Srbija može da nauči od zemalja koje su prošle tranziciju? Koja će zanimanja biti tražena u skorijoj budućnosti, kako bi postojeći obrazovni sistem i privreda trebalo da se pripremaju za nove ekonomske trendove? To su neka od pitanja na koje su u emisiji talasanje na Radio Beogradu, odgovore ponudili koosnivačica i programska direktorka Centra Branka Anđelković i Jovan Protić nacionalni koordinator Međunarodne organizacije rada, najavljujući početak prve Centrove godišnje konferencije posvećene budućnosti rada, "Budućnost rada - budućnost je sada". O čemu su još govorili, poslušajte na ovom linku

Sve tri nacionalne novinske agencije, Tanjug, Beta i Fonet, objavile su video, fotografije i tekstualne priloge o prvom danu konferencije  koji je otvorila Slavica Đukić Dejanović ministarka bez portfelja u Vladi Srbije, Jan Lundin, ambasador Švedske, Steliana Nedera, zamenica stalnog koordinatora, UNDP Srbija i Ingve Engstrom, šef sektora za saradnju, Delegacije Evropske unije u Srbiji. Pozivajući se na ove izveštaje, o konferenciji su izvestili i Blic, Novi Magazin, DanasB92.net i Netokracija.net. U istom danu, na TV N 1 gostovali su eksperti međunarodne organizacije rada iz Ženeve, Dženin Berg i Kris Land Kazlauskas.

Časopisi na engleskom Cord i Diplomacy & Commerce takođe su izvestili o konferenciji na svojim websajtovima i u štampanom izdanju. 

Branka Anđelković govorila je o porukama konferencije u Jutarnjem programu RTS a Vladan Ivanović je na TV Kopernikus govorio o digitalnoj revoluciji, ekonomiji zasnovanoj za znanju i posledicama koje oe promene donose u svetu obrazovanja i rada. 

Nova ekonomija objavila je intervju sa gošćom konferencije Kaidi-Kerli Karner, menadžerkom u Agenciji za investicije, -Estonije, a Danas u nedeljnom broju autorski tekst Branke Anđelković.