Projekat: Monitoring predsedavanja Srbije OEBS-om
17Nov2014

OEBS, mladi i bezbednost: Studijska poseta Beču

U okviru projekta 'Predsedavanje Srbije OEBS-om 2015. i uloga mladih', koji sprovodi Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Misije OEBS u Srbiji, organizovana je studijska poseta Beču od 12. do 14. novembra 2014. godine. Među odabranim učesnicama i učesnicima studijske posete bila je i naša istraživačica Marina Tadić.

Tokom studijske posete učesnice i učesnici prisustvovali su radu Stalnog Saveta OEBS i obraćanju Vuka Žugića, ambasadora Stalne misije Republike Srbije pri OEBS-u i drugim međunarodnim organizacijama. Takođe, razgovarali su sa ambasadorkom Slovenije pri OEBS, i posetili Stalnu misiju Republike Srbije i razgovarali sa zamenicom šefa Misije Sanjom Milinković. Imali su priliku i da razmene iskustva sa predstavnicima i predstavnicama omladinskih organizacija Akademski forum za međunarodne odnose i Nacionalni savet mladih Austrije.

Zajedničkim Radnim planom Švajcarske, koja predsedava OEBS-om tokom 2014. godine, i Srbije, koja će predsedavati tokom 2015, mladi i njihova bezbednost određeni su kao jedan od prioriteta organizacije. Usvajanje Akcionog plana za mlade očekuje se tokom predsedavanja Srbije.

Foto: Učesnice i učesnici u Hofburg kongresnom centru