Projekat: Monitoring predsedavanja Srbije OEBS-om
11Feb2015

Predstavnica OEBS -a za slobodu medija i Ministar kulture i infomisanja razgovarali o planu rada tokom predsedavanja OEBS-om

Predstavnica OEBS -a za slobodu medija, Dunja Mijatović, sastala se danas sa srpskim ministrom za kulturu i informisanje, Ivanom Tasovcem, kako bi razmotrili plan rada po pitanju slobode medija tokom srpskog predsedavanja OEBS-om.

"Imali smo veoma konstruktivan sastanak i dogovorili se o nizu inicijativa po pitanju slobode medija ", rekla je Mijatovićeva. " Zadovoljna sam što srpsko predsedavanje posvećuje posebnu pažnju slobodi medija  i bezbednosti novinara u regionu OEBS-a. "
 
Između ostalog, predstavnica i Tasovac su se dogovorili da će tokom svog predsedavanja Srbija u martu u Beogradu organizovati konferenciju o bezbednosti novinara.
 
Tokom sastanka Tasovac je pružio sveobuhvatan prikaz novih informacije o svim pitanjima slobode medija u Srbiji koja je pokrenula predstavnica . Dalje, on je takođe pružio i detaljne informacije o procesu sprovođenja medijskih zakona u Srbiji.