Projekat: Zloupotreba oružja i rodno zasnovano nasilje
25May2017

Otvoreni čas o oružju u Somboru

Ženska alternativa organizovala je otvoreni čas o oružju pod nazivom ,,Da li nas oružje štiti ili ugrožava?" u četvrtak, 25. maja, u Somboru. Predavanje na ovu temu, kao uvod u debatu, održao je prof. dr Predrag Čičovački, redovni profesor Holycross univerziteta u Sjedinjenim američkim državama (SAD). Kroz životne priče i iskustva svojih učenika i poznanika, prof dr. Čičovački je ukazao na opasnost upotrebe oružja i podvukao da oružje nije i ne može biti rešenje nijednog problema u životu pojedinaca, kao ni u društvu. Otvorenom času su prisustvovali đaci srednjih škola u Somboru, studenti Pedagoškog fakulteta i aktivistkinje.

Prisutnima su se obratili i doc. dr Slobodan Sadžakov, prodekan za doktorske studije, akreditaciju i proveru kvaliteta Pedagoškog fakulteta u Somboru, Jadranka Radojčić, predsednica Ženske alternative i Jelena Šapić, članica Centra za istraživanje javnih politika.

Ovo je prvi u nizu lokalnih događaja koji Centar za istraživanje javnih politika organizuje u saradnjih sa lokalnim organizacijama. Lokalni događaji će biti organizovani i u Kraljevu, Novom Pazaru, Svrljigu i Vranju tokom juna 2017. godine.