26Nov2014

16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja: Ulične akcije u Nišu i Kruševcu

U okviru kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" danas će se u Nišu i Kruševcu organizovati ulična akcija Regionalne mreže mladih feministikinja (RMMF) pod nazivom "Moje telo je moj izbor i moja sloboda - stop seksualnom nasilju nad devojkama”.

Centar za devojke će akciju u Nišu organizovati ispred PC Kalča danas u 12 časova. U Kruševcu će Alternativni centar za devojke akciju organizovati od 13 do 14 časova na Trgu Kosovskih junaka. U Kruševcu će u sklopu akcije biti podeljen propagandni materijal, dok će aktivistkinje centra zajedno sa  aktivistima Budi muško kluba, Centra E8 i Kancelarije za mlade izvesti flesh mob kako bi izazvali pažnju sugrađana/ki i pozvali na odgovorno ponašanje i prijavljivanje nasilja nadležnim institucijama.

Akcija će biti  biće održana u čitavom regionu. Organizacije članice RMMF koje su uključene u akciju su:  CURE Fondacija Sarajevo, BiH; Krizen Centar "Nadez", Skopje, Makedonija; Gruaja Tek Gruaja Shkoder, Albania; Centar za ljudska prava Podgorica, Crna Gora; Alternativni centar za devojke Kruševac, Srbija; Centar za devojke Niš, Srbija.

Sigurna kuća

Foto: Tanjug