Projekat: Formalne i neformalne mreže u ruralnim oblastima
25Dec2014

Novi broj biltena Programa promocije regionalnog istraživanja na Zapadnom Balkanu (RRPP)

Izašao je 4. broj biltena (Septembar - Decembar) Programa promocije regionalnog istraživanja na Zapadnom Balkanu (RRPP), koji možete pogledati ovde.

Program promocije regionalnog istraživanja na Zapadnom Balkanu (RRPP) je usmeren na unapređivanje i promociju istraživanja u društvenim naukama u zemljama Zapadnog Balkana. Istraživanja u društvenim naukama pomažu da se razumeju posebne potrebe za reformama i da se prepoznaju dugoročne posledice mogućih političkih odluka. Istraživači dobijaju podršku kroz istraživačke stipendije, metodološke i tematske treninge, kao i priliku za regionalnu i međunarodnu razmenu iskustava i povezivanje.

RRPP koordiniše Međufakultetski institut za centralnu i istočnu Evropu Univerziteta u Friburu, a u potpunosti ga finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), Ministarstva spoljnih poslova Švajcarske.

U okviru Programa promocije regionalnog istraživanja na Zapadnom Balkanu (RRPP) finasira se i projekat “Uticaj socio-ekonomske strukture ruralnog stanovništva na uspeh politike ruralnog razvoja” u kojem učestvuje i Centar za istraživanje javnih politika.